K18 hårmask finns i två olika storlekar

Storyn bakom K18

K18-historia

Suveen Sahib har ägnat sitt liv åt att förstå hårets biologi. Tillsammans med sin fru och medgrundare Britta Cox och deras varumärke AQUIS upptäckte han att kosmetisk kemi inte är det bästa branschen kan erbjuda när det gäller hårskador. Därför bestämde han sig för att inte bara behandla hårskador – han ville få håret att kännas som nytt igen.

Han insåg att man måste skapa en stålhård inre struktur så att håret tål vardaglig stress. Det ledde till fördjupad forskning om biomimetisk teknik och bioaktiva peptider som skapas av DNA- sekvenser. Denna upptäckt var drivkraften för patenterade K18Peptide.

K18Peptide är resultatet av samarbeten med hudvårdsforskare och den ledande europeiska bioteknikforskaren professor Artur Cavaco Paulo och hans team. De har kartlagt hela arvsmassan av humant keratin under ett decennium och utformat biomimetisk teknologi som styr hårfibrernas form och beteende och förmågan att faktiskt reparera kemiska skador. K18Peptide är unikt. Det är en patenterad bioaktiv peptid som kommer att bana väg för nästa generations hårvård. Ingen mer kosmetisk kemi – allt detta är biovetenskap och det är svaret på ett av branschens mest långvariga problem.

 

The future of haircare was born in a single patented peptide

 


Resultat med K18 på ett hårstrå


Så fungerar K18


När vi tänker på hår är det enklast att jämföra med många olika stegar som har vridits för att skapa keratinkedjan. Dessa stegar stannar på plats tack vare svavelbindningar. De hålls samman och finns i fjällskikt, cortex och medulla.

När stegarna skadas är det inte bara de enskilda stegpinnarna som går sönder, det är hela stegen inklusive sidostyckena och alla kopplingar mellan flera stegar som hålls samman av elektrostatisk dragningskraft.

De flesta produkter fokuserar bara på att skapa en tillfällig bro mellan stegpinnarna (den joniska tvärbindningen mellan de trasiga svavelbindningarna). Den tvättas bort med en alkalisk komponent som vatten eller schampo utan en mekanism för att stödja stegens sidstycken (trasiga keratinkedjor). Håret fortsätter att vara svagt och matt.

Under tio års forskning (tre års screening och in silico-design) då keratinprotein täckte 1 242 dekapeptider, patenterade vi på K18 den första peptiden som är mest effektiv för att binda samman de trasiga keratinkedjorna. Detta innebär att K18 kan ge permanenta resultat som återställer och läker hår på fyra minuter.

En kemisk process som i en alkalisk miljö bryter keratinkedjorna som i sin tur ska hålla samman håret och hålla det starkt. K18 är den första produkten i historien som binder samman de trasiga keratinkedjorna igen. Den gör det genom att tränga in i cortex och återforma svavelbindningarna över stegens sidostycken och på så sätt återansluta de trasiga keratinkedjorna. Håret repareras och återställs till ett nästan oskadat tillstånd av styrka och elasticitet

Visste du

K18 finns även att få vid professionella salongsbehandlingar. K18 kan med fördel användas vid kemiska behandlingar. Skapar ett hållbarare, jämnare och skonsammare resultat vid färgning och blekning – Fråga din frisör!